IDA THERÉN ÄR skönlitterär författare och FRILANSSKRIBENT, BASERAD I LOS ANGELES och STOCKHOLM. MEST SKRIVER JAG OM LITTERATUR, konst och frågor som berör kvinnor och barn.

Läs mer om mig här

Bokrecension: Inte så farligt (red. Roxane Gay) - Svenska Dagbladet

Bokrecension: Inte så farligt (red. Roxane Gay) - Svenska Dagbladet

Skärmavbild 2019-05-07 kl. 11.35.05.png


Jag var så kaxig när metoo-debatten inleddes hösten 2017. Tänk att jag har klarat mig i 33 år utan att ha blivit utsatt för några sexuella övergrepp när det uppenbarligen är så vanligt. Tills för ett par månader sedan. Jag satt och skrev på ett café när en ung kille kom in. Han liknade någon. Plötsligt vreds tiden tillbaka och jag var fjorton år igen, på en soffa med en tonårig kille som tvingade mig att göra saker med honom som jag inte alls ville. Som jag gjorde, trots att min kropp skrek nej. Tårarna som jag har hållit undan i tjugo år bröt fram, över papperskoppen med kaffe.

Sexuella övergrepp har blivit så normaliserade i vår kultur att vi ofta inte ser dem förrän någon annan pekar ut att de är just det: Ett övergrepp. Som inte är okej.

LÄS HELA TEXTEN PÅ SVENSKA DAGBLADETS HEMSIDA.

Intervju: Saskia Vogel om hennes nya bok som skildrar BDSM-relationer - ETC 190501

Intervju: Saskia Vogel om hennes nya bok som skildrar BDSM-relationer - ETC 190501

Krönika: Jag vill inte bli bitter - så jag väljer osäkerheten - Hallpressen

Krönika: Jag vill inte bli bitter - så jag väljer osäkerheten - Hallpressen