Exempel på  mina recensioner i Svenska Dagbladet . Kika gärna runt där och här på  min hemsida  för att läsa fler texter och få en känsla för min smak och syn på litteratur.

Exempel på mina recensioner i Svenska Dagbladet. Kika gärna runt där och här på min hemsida för att läsa fler texter och få en känsla för min smak och syn på litteratur.

Privat lektörstjänst

Jag erbjuder ett lektörsutlåtande för ditt romanmanus. På samma sätt som jag recenserar böcker, kan jag dela med mig av mina tankar på ditt färdiga – men ännu inte antagna – manus. Kanske har du fastnat, eller är på väg att skicka manuset till förlag och vill ha lite sista feedback från en ny läsare. Min egen erfarenhet är att ibland behöver man bara ett par ögon till, för att kunna gå vidare åt rätt håll.

Jag erbjuder mina personliga åsikter om vad jag tycker är bra – och vad jag tycker kan bli bättre.

Fyll i formuläret nedan om du är intresserad!

Intresseanmälan: Efter att vi tagit kontakt och jag har hunnit kika på min kalender, ber jag dig maila ditt manus.

Jag vill vara den välvilliga och engagerade – men också stränga – vännen, som hjälper dig att komma vidare med ditt manus. Jag har själv sökt en sådan person många gånger, och det är inte alltid lätt att be någon man känner att utföra ett sådant arbete i rimlig tid.

Ofta när man är i sluttampen av ett manus är tid kritiskt, för att kunna hålla sina egna eller andras deadline. Därför garanterar jag att du får mina tankar inom 10 dagar, från att jag tagit mig an ditt manus.

Så här går det till: Jag läser ditt romanmanus (på pdf) och markerar mina tankar i texten. Det är generella förslag på exempelvis andra sätt att disponera texten, på språkanvändning, dramaturgi och romanfigurer som behöver utvecklas ytterligare eller som kan strykas. Jag håller ögonen uppe för klyschor och för stereotyper, både vad gäller kön, sexualitet och hudfärg. Kanske finns det några sidor eller kapitel som kan strykas för att tajta till texten. Det är sådant jag hoppas hitta och kunna hjälpa dig med!

Det här ingår:

*Mina anteckningar i manuset.

*Ett sammanfattande utlåtande i textform (cirka 2 sidor) med mina generella tankar om texten och hur den kan bli bättre. 

*Två samtal via Skype (2x1 h). 

Priser:

För manus upp till 300 sidor: 8000kr (ink 6% moms).

För manus upp till 500 sidor: 10 000kr (ink 6% moms).

För längre manus: 12 000kr (ink 6% moms). 

Är du student eller av andra skäl har begränsad ekonomi, hör av dig så kan vi se om det ändå går att lösa. 

Om mig:

Jag är återkommande litteraturkritiker för Svenska Dagbladet (länk). Jag skriver också regelbundet litteraturkritik för tidningen VI, Jönköpings-Posten och Dagens ETC. Jag har tidigare skrivit kritik för Aftonbladet kultur. Min samling av kulturkritik och krönikor ”Frihet, jämlikhet & systerskap” kom ut på Mondial förlag 2017. Jag drev litteraturtidskriften CONST Literary Preview som kom ut i fem nummer med tio nya författare i varje nummer. Flera av de som debuterade i CLP är idag etablerade röster i litteratursverige. Jag har publicerat skönlitterära texter i en rad tidskrifter, bland annat Granta och 10-tal.

För liknande uppdrag men vid fackboksmanus rekommenderar jag Karolina Modig.

Namn *
Namn