IDA THERÉN ÄR skönlitterär författare och FRILANSSKRIBENT, BASERAD I LOS ANGELES och STOCKHOLM. MEST SKRIVER JAG OM LITTERATUR, konst och frågor som berör kvinnor och barn.

Läs mer om mig här

Bokrecension: Jaga Vatten - Ellen Strömberg - Svenska Dagbladet (juli 2018)

Bokrecension: Jaga Vatten - Ellen Strömberg - Svenska Dagbladet (juli 2018)

Romandebuterande Ellen Strömberg är 30 år och vann ”Årets blogg” i Svenskfinland 2016. Hon skriver om litteratur men också om så kallad kroppsaktivism, för ökad tolerans mot variation i hur kroppar kan se ut. Hennes debut ”Jaga vatten” är en välskriven, minimalistisk uppväxtskildring om att hitta sig själv som ung kvinna, i ett samhälle där ens sexualitet är en valuta att utbyta med omvärlden.

Vi får följa Rakel och barndomsvännen Hanna medan de går från barndom till ungt vuxenliv. Boken hoppar fram och tillbaka i Rakels uppväxt där sexualitetens lager av lust och skam går som en röd tråd genom stegen. När mamman en dag försvinner till Sverige sjunker pappan tyst in i sig själv och Rakel, det enda barnet, biter ihop och dövar sig med killar och kickar. Vi får inte veta så mycket om Rakels reaktion på sveket, men hur hon känner blir ändå tydligt genom hennes destruktiva agerande.

Läs hela

Bokrecension: Darling Mona - Lena Ackebo - Svenska dagbladet (juli 2018)

Bokrecension: Darling Mona - Lena Ackebo - Svenska dagbladet (juli 2018)

Reportage: Hur släpper man jobbet på fritiden? Meditation är ett svar. (Dagens ETC

Reportage: Hur släpper man jobbet på fritiden? Meditation är ett svar. (Dagens ETC